Aika van de Hilkahoeve 19/06/1998 – 24/10/2012

Onze goeie ouwe trouwe Aika is op 24 okt. 2012 overleden en is 14 jaar en 4 maanden geworden. Een prachtige leeftijd voor een Grote Zwitser.

Augustus 1998 hebben we haar als pup bij de Hilkahoeve in De Krim opgehaald. We waren blij, dat we naast onze Appenzeller Kelly van 1 jaar oud, nu ook een Grote Zwitser hadden.

Kelly en Aika waren een prachtig stel. Ze konden goed met de kinderen overweg. Samen bewaakten ze het erf van onze boerderij. Ze gingen mee koeien uit de wei halen. Wat Kelly toch wel een beetje beter begreep dan Aika. Maar plezier had Aika er wel aan.

Februari 2009 kregen we Luna, ook een Grote Zwitser, erbij. Ook hier kon Aika, ondanks haar hoge leeftijd, goed mee overweg. Het maakte haar weer jong. In dat jaar werd er ook een gezwel, wat ze bij haar uier had zitten, verwijderd. Ze ondervond hier weinig last van. De laatste jaren was ze wel doof. Op het laatst hoorde ze echt niks meer. Het laatste jaar ging het opstaan en lopen ook steeds moeizamer, maar ze maakte elke dag haar wandelingetjes naar het uitlaatveldje  en ook om de boerderij. Verder lag ze veel op haar kussen, hetzij binnen of buiten.

Ze bleef ook altijd de baas over de andere honden. Hetzij ze daar de laatste maanden met Anouk, een pup van Luna, die er sinds dec. 2011 ook is, wel wat moeite mee kreeg. Maar toch het was een sterke hond met een sterk karakter.

De laatste dag heeft ze nog buiten gelopen. `s Avonds wilde ze geen eten meer en later op de avond begon ze ook wat moeilijker te ademen. De volgende morgen is ze niet weer wakker geworden. Een heel mooi eind voor deze fantastische hond!!!

Gerrit en Annie Lammers.