Jonge Honden Dag

Gemiddeld twee keer per jaar wordt er voor de leden van de NVAEGZ een Jonge Honden Dag georganiseerd. Aangezien elk ras zijn specifieke eigenschappen en kenmerken heeft, worden op deze middagen de eigenaars van een jonge hond van één van onze rassen, samen met eventuele familieleden, in de gelegenheid gesteld met elkaar kennis te maken en ervaringen te delen.

Vaste onderdelen van deze middagen zijn:

Ringtraining

Deelname aan een aangepaste ringtraining. Tijdens deze training krijgt u uitleg wat de ras-specifieke exterieur-eigenschappen van uw hond zijn en mocht u voornemens te zijn aan een show deel te gaan nemen: wat wordt daar van u en van uw hond verwacht.

Gedrag

Er zal aandacht besteed worden aan het gedrag van uw hond. De leden van de gedragsbegeleidingscommissie vertellen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk iets over het karakter en het gedrag van de verschillende rassen. Bovendien is er gelegenheid om uw vragen of eventuele problemen aan hen voor te leggen.

Overig

Ook is deze middag een uitermate goede gelegenheid voor de vereniging om een idee te krijgen of zij met hun fokprogramma op de juiste weg zijn en voor andere belangstellenden om kennis te maken met deze drie unieke rassen. De data van de Jonge Honden Dagen vindt u in de agenda op de website. Leden met een Appenzeller, Entlebucher en/of Grote Zwitserse Sennenhond, tot 17 maanden oud, krijgen automatisch een uitnodiging toegestuurd.

Foto’s Jonge Honden Dagen