Pupinformatie Entlebucher Sennenhond

Wilt u in aanmerking komen voor een pup, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met de fokkers, die op de lijst staan. Voor inlichtingen en een uitnodiging voor een activiteit van de vereniging, kunt u contact op nemen met de Commissaris.

Helaas is de vraag veel groter dan het aanbod van pups. U dient er rekening mee te houden dat u enige tijd zult moeten wachten.

Als u wilt weten of er een teef gedekt is of dat er een nestje is, kijk dan in deze lijst of op het prikbord.

Pictogram
Lijst van aangesloten Entlebucher fokkers

De actuele lijst met bij de vereniging aangesloten fokkers van Entlebucher Sennenhonden

De NVAEGZ heeft een document opgesteld met daarin belangrijke aandachtspunten voor een koper.

Pictogram
Aandachtspunten voor het kopen van een pup

Een lijst met aandachtspunten waar u rekening mee moet houden als u de aanschaf van een pup overweegt.

Wat is het aankoopbedrag voor een Entlebucher Sennenhond?

De prijs van een Entlebucher pup ligt rond 1500,00 euro + 50,00 euro afdracht aan het medische fonds van de vereniging. Dit is het gemiddelde van de prijzen, die de fokkers voor hun pups vragen. De fokker is vrij zijn eigen prijs te bepalen. Voor een pup, die fouten heeft volgens de rasstandaard, mag niet de volle prijs gevraagd worden.
Voor een hond, die herplaatst moet worden: Beneden de 2 jaar is 1/3 deel van het aankoopbedrag reëel. Voor oudere honden is het bedrag in overleg, een vergoeding kan gevraagd worden. Maar voor een oude hond geldt vooral dat de eigenaar blij zal zijn dat zijn hond een goed nieuw tehuis krijgt. Geld speelt dan eigenlijk geen rol meer.
Nogmaals, dit zijn gemiddelde prijzen, die niet bindend zijn.