ZooEasy-online Entlebuchers en Grote Zwitsers

Informatie  ZooEasy-online

een database voor iedereen, die geïnteresseerd is in honden

ZooEasy Online is een innovatief registratieprogramma speciaal ontwikkeld voor (ras)verenigingen. Via deze online database is het mogelijk uiteenlopende gegevens van  honden waaronder stamboom, bloedverwanten en gezondheidsuitslagen centraal te registeren om daarna te delen met abonnees. Abonnees krijgen een leesaccount en kunnen de ingevoerde informatie inzien en zelf bijvoorbeeld inteeltpercentages berekenen en proefnesten samenstellen.

Per 1 januari 2013 zijn de databases van de Entlebucher Sennenhonden en Grote Zwitserse Sennenhonden online! (Die van de Appenzeller Sennenhonden is nog in bewerking.)  Officiële gegevens, voor zover bekend, van ruim 8000 Entlebuchers en ruim 11.000 Grote Zwitsers uit diverse landen zijn verzameld en worden constant bijgewerkt en aangevuld. De handleiding maakt de database voor u duidelijk en hanteerbaar.

Inschrijving loopt via de penningmeester van de NVAEGZ (zie www.sennenweb.nl  onder “contact”).  Uw account wordt door desbetreffende accountmanager geactiveerd nadat de penningmeester uw abonnementsgeld heeft geïnd. Het leesaccount is 1 jaar geldig. Daarna kan het, tegen betaling van het abonnementsgeld, verlengd worden. Bij niet-betaling en/of misbruik door de abonnee wordt het account gedeactiveerd.

Een jaarabonnement voor een account kost  € 60,00 per jaar. Leden van de NVAEGZ betalen  € 30,00. Let op: Het betreft twee aparte databases die dan ook apart besteld en betaald dienen te worden. Gelieve het bedrag over te maken op 33.75.800 t.n.v.  NVAEGZS  onder vermelding van: ZooEasy Entlebucher of ZooEasy Grote Zwitser en het e-mailadres waarop het account geactiveerd dient te worden.

Voor de Entlebuchers:

– Accountmanager: Martijn Bakker: entlebuchersennenhond@gmail.com

– Voor vragen over het programma of de ingevoerde data: Triest de Jonge:  triestdejonge@tiscali.nl

Voor de Grote Zwitsers:

– Accountmanager en vragen over het programma of de ingevoerde data: Linda Scholing:   linda@scholingdrukwerkverzorging.nl

De vereniging hoopt middels ZooEasy online een bijdrage te leveren aan het verantwoord fokken en aan de openbaarheid van gegevens van onze rashonden.

FAC Entlebuchers

FAC Grote Zwitsers